perjantai 30. heinäkuuta 2010

Wroc-LOVE


Wrocław eli Wrokkeli tai Wroksu, Krakova eli Kraksu, Poznan eli Poze. Harrastan lempinimiä mahdollisesti vähän liikaakin, mutta kun kyse on lempipaikoista niin eikö se ole ihan hyväksyttävää toimintaa? Edellisessä merkinnässä festaritunnelmoitiin Kraksussa, joten tämä merkintä on pyhitetty Wroksulle. Viihdyin siellä viikonlopun verran kesäkuun puolessavälissä, Puolan kesän ensimmäisen mega-helleaallon aikoihin.


Ensimmäisen kerran kävin kyseisessä kaupungissa vajaa vuosi sitten, kun Varsovasta tuli häätö odotettua aikaisemmin, ja joku välipysäkki piti keksiä ennen Berliiniä. Onnistunut valinta - vuosi sitten oli kivaa ja nyt, hyvässä seurassa ja hyvillä säillä oli vielä hauskempaa.

Matkassa olin saksalaisten tovereitteni Anikan ja Annan kanssa. Kummatkin ovat asuneet Wroclawissa aiemmin, joten kerrankin sai luvan heittää aivot ja suuntavaiston narikkaan ja kipittää tyytyväisenä toisten perässä tietäen löytävänsä itsensä kaikista kaupungin parhaista paikoista. Ilmainen majapaikka Anikan entisessä kommuunikodissakaan ei varsinaisesti haitannut - tiedän huonompiakin tapoja herätä kuin sisäpihalta pehmeästi kaikuviin reggae-rytmeihin ja huoneeseen tulvivaan auringonvaloon havahtumisen.


Viikonloppuun sisältyi muikea annos perus-turistikiertelyä,
maahis-bongailua, pikniköintejä, kahviloita ja kuppiloita, ärhäköitä hyttysiä, toteutumattomia ja improvisoituja suunnitelmia, kulinaristisia elämyksiä ja aurinkoa niin paljon kuin kalkkilaivan kapteenin hipiä sieti. Väkiluvultaan Wroclaw on vain hieman Poznania edellä, mutta on kaupunkina monin tavoin suurempi, eläväisempi ja esimerkiksi turistikohteeksi sopivampi. Kamera lauloi, kun oli niin kaunista, eli tässä yliannostus wroc-lovea kaikille blogiin eksyneille:


Tässä syy Wrolawiin saapumiseen. Arvatkaa ehdittiinkö ikinä koko festivaaleille..?

Grundwaldzki Center, matkalla majapaikkaan

Muuta rakennustaidetta

SeiniäTuhat kerrosta julisteita

City hall

Vanhaa kaupunkia

Valtava Wroclawin katedraali kauempaa. Ostrów Tumskin katedraalisaarelta.

Lähempää

No joo, ei tuollaista järkälettä vaan saa mahdutettua yhteen kuvaan.

Ostrów Tumskia pitkin...

sillalle...

...jolla tuli vastaan rakkauslukkoja

...samanlaisia kuin Odessassa

Kesäkuva 2010

Eka maahinen löytyi joesta möyrimästä

Alkaa soimaan Lady Gaga päässä kun näen tämän :(

+32 celsiusta, ihailtavaa hellekestävyyttä osoittava nunna

Kauppahalli - Hala Targowa

Alle euron kilo!

Siirryin kuvaamaan seiniä
Urhea do it yourself -mummo

Vähän erilainen kehotus vähän erilaisiin DIY-hommiin; zrób to sam!

Ei päästy tuonne katselemaan maisemia. Torni oli suljettu, sillä aiemmin tänä vuonna joku onneton oli päättänyt päivänsä tornista hyppäämällä, ja joku vielä onnettomampi oli jäänyt alle ja menehtynyt myös.

Käytiin kuitenkin sisällä

Löydettiin toka midgetti

Kiivettiin megakorkeuksissa sijaitsevalle kymmenmetriselle sillanpätkälle ihailemaan Wroclawia


Otin aurinkolasien linssin läpi, kattokaa kuin hieno

Alkoi sarjabongailu: Kolmas löytyi baarin ikkunasta

Neljäs lyhtypylväästä

Viides kävelykadulta

Kuudes ja seitsemäs katukojujen keskeltä

Kahdeksas ylivalvoi skedepoikia

9, 10 ja 11 majailivat vanhan kaupungin torilla

Kuten myös 12 ja 13...


Kerrostalon sisäpihalla oli yksityinen, parvekkeelta heijastettu leffanäytös.Julkaisukelpoinen kuva Saksan mädcheneistä iltamenoissa


Ehkä tässä oli ihan tarpeeksi kuvamateriaalia havainnollistamaan viikonloppua, jolloin kuljin jalkapohjani hajalle, käräytin ihoni ravunväriseksi, annoin hyttysten mutustaa ihoni senttienlevyisille punaisille paukamille ja nautin joka hetkestä. Wroclaw oli siis ihana tälläkin kertaa, mutta kotiin, Pozeen, oli aina hyvä palata!

2 kommenttia:

vivad aka Reea kirjoitti...

Nyt harmittaa, että mun Wroclaw visiitti kesti reilun tunnin verran ja sekin julkisissa. Siirryttiin toiselta puolelta kaupunkia toiselle puolelle jatkamaan liftausta. Se minimaalinen pintraapaisu antoi mulle erittäin karun kuvan kaupungista, mutta sä onnistuit kyllä kumoamaan kovasti mun muisti- ja mielikuvia.

Anna kirjoitti...

no voi sun! wroclaw on kyllä kaikkea muuta kuin karu! joka kulmalla oli jotain nähtävää, koettavaa ja kuvattavaa. upeita rakennuksia, paljon katutaidetta, eloisia pikkukahviloita, kapeita mutkittelevia kujia ja mitä erilaisempia ihmisiä... vaikka poznan on mulle tietty ikuinen numero yksi, niin kyllä mä wroclawia suosittelisin matkakohteeksi jopa yli krakovan. toivottavasti pääset joskus uudestaan :)