tiistai 26. toukokuuta 2009

Surely I'm no pioneer

Tänä aamuna heräsin Allerin myyjän soittoon. Itsekin puhelintyötä tehneenä koen velvollisuudekseni olla puhelinmyyjille ystävällinen ja kohtelias, jos hekin ovat sitä vastavuoroisesti minulle. Sitäpaitsi, nykyään minusta on kiva sanoa lehtimyyjille, että en ehdi tilaamaan niiden tarjousläpysköitä, koska lähden maasta ennalta määrittelemättömäksi ajaksi. En sano niin päteäkseni tuntemattomille tai brassaillakseni matkustelullani, vaan siksi, koska pitkän ajan jälkeen se kuulostaa ääneen sanottuna omaan korvaan niin kivalta. Ja siksi, koska langan toisesta päästä saattaa saada asiaan toinen toistaan hassumpia reaktioita. Tänä aamuna sain aiheeseen liittyen vajaan kymmenen minuuttia kestäneen äidillisen puheen siitä, miten pitääkin mennä kun on nuori, miten soittaja itsekin oli aikoinaan saanut perheeltään kannustusta omaan ulkomaille lähtöönsä, miten nuorena oli ahdistanut muiden pariutumiset ja lisääntymiset, miten hänkin oli pyöräyttänyt ensimmäisen muksunsa vasta 34-vuotiaana ja kuinka nyt vanhemmiten kaduttaisi, jos ei olisi lähtenyt silloin, kun tilaisuus oli ja veri veti rajan taa. Toivon puhelun lämmittäneen omani lisäksi myös soittelijan mieltä, vaikka Imaget ja Mondot jäivätkin nyt valitettavasti tilaamatta.

Toisen mieltä lämmittäneen keskustelun kävin tänään Poznanissa aiemmin vaihdossa olleen Eevan kanssa, jolta sain älyttömän hyviä vinkkejä ja kokemuksia Puolasta, Puolalaisista, vaihtoelämästä ja kaikesta asiaan liittyvästä ja sen vierestäkin. Kiitoksia ja terveisiä vielä Eevalle jos tänne eksyt!

3 kommenttia:

Kimmo kirjoitti...

Hei,

onko sinulla mitään hajua, miksi tämä blogikirjoitus on luettavissa PDF-muodossa täällä: http://www.where-is-my-laptop.com/notebookContents/c17/Acer-Travelmate-2480/Kirjoituksia/Lehtimyyja.pdf

Kyseessä on Lost Laptop Limitedin verkkopalvelu, jossa sen väitetään olleen Porista löydetyn kannettavan tietokoneen kiintolevyllä. Olen tehnyt pientä salapoliisityötä asian tiimoilta ja tämä vaikuttaa hyvin kummalliselta. Julkaisen tästä pian artikkelin osoitteessa Sektori.com. Näyttäisi siltä, että tällaista kadonnutta kannettavaa ei oikeasti ole olemassa ja joku on luvatta lainannut tekstisi käyttöönsä.

Pian Sektorissa lisää tästä.

Anna kirjoitti...

Hei Kimmo,

nyt täytyy sanoa, että olen tyystin ulalla koko asiasta! Ei mitään käsitystä, miksi tekstiäni oltaisiin tuolla tavoin lainailtu. Kuulostaa tosin mielenkiintoiselta, eli pidäthän minut ajan tasalla kun artikkelisi julkaiset tai saat jotain muuta selville.

Anna

Kimmo kirjoitti...

Hei Anna,

tekstini on osoitteessa http://sektori.com/uutinen/verkkopalvelu-kirist%C3%A4%C3%A4-rahaa-kadonneilla/9132/. Sen tarkemmin en asiasta tiedä, mutta jutun kommenteissa yksi lukija on selvittänyt lisää.

The inquirer on selvittänyt asiaa myös: http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1564769/closer-look-lost-laptops

Omituinen juttu, kaiken kaikkiaan. Jos ei muuta, niin ainakin he loukkaavat tekijänoikeuttasi. Jos minulla olisi aikaa, niin voisin penkoa asiaa tarkemminkin, mutta kun ei ole sitä aikaa. :-/

Voit toki laittaa minulle mailia kimmo(at)sektori.com, kenties saan tuolta Inquirerilta lisäinfoa, olin heihin yhteydessä tästä.