tiistai 3. marraskuuta 2009

Normipäivä

BRR! Täällä alkaa olla aika turkasen kylymä jopa minun arktisiin ilmoihin tottuneelle hipiälleni. Viikonloppuna saamastani talvitakista ja muista viluilman tamineista olen edelleen enemmän kuin iloinen. Näinköhän on enää yhtään nahkatakkipäivää edessä tänä syksynä, olen niin mukavuudenhaluinen nykyään.

Tänään oli superkuulas, kirkas syyspäivä. Aamulla heräsin siihen, että aurinko värjäsi huoneeni seiniä keltaisella ja punertavalla kullalla. Ensimmäinen edes jollain tapaa helpohko tiistaiherääminen siis.. Koulupäivä meni mukavasti - olin kerrankin ajoissa aamuluennolla, jolla käsiteltiin mielestäni suhteellisen arveluttavaa avantgardistista runoutta. Tämän jälkeen tartuin itseäni viimein kaksin käsin niskasta kiinni ja sain luettua huomiseen puolan kokeeseen, pari edellistä päiväähän kuluivat halloweenin jäljiltä vauhdikkaasti sängynpohjalla tietokoneen kanssa laiskotellen. Aktiivitiistain kruunasi kommunismikurssin kävelyretki keskustaan katselemaan kaikenlaisia kommunismiin liittyviä mestoja ja muistomerkkejä. Kävimme esimerkiksi vanhalla ja valtavalla synagogalla, joka vallattiin vuonna 1939 ja muutettiin natsien toimesta kylpyläksi tahi uimahalliksi. Uimahalli se on edelleenkin - kuulemma yksi Poznanin huonoimpia tosin. Pari muutakin yltiömielenkiintoista kohdetta noi kurssin puolalaiset oppilaat olivat onnistuneet valitsemaan, tosin tajusin kaivaa reitin aikana kameran esiin vain kerran:


Korvikkeita siinä mainostetaan


Mahtoiko johtua kävelyretken aiheuttamista ahaa-elämyksistä, aurinkoisesta säästä, parista kotosalla eristyksissä vietetystä päivästä vai mistä, mutta kotimatkalla katselin maisemia ihan uusin silmin. On tää vaan kiva kaupunki.

Sain muuten sen Spotifyn toimimaan tänään ilman luottokortteja tai kuukausilahjoituksia; Marika antoi vinkkiä ja riitti kun pistin ystäväni Elinan loggaamaan tunnuksillani Spotifyhyn kotimaan kamaralla. Musiikki virtaa nyt ilmatteeksi taas neljätoista päivää, kunnes joku luottohenkilö Suomessa saa tehdä saman tempun uudestaan. Mahtavaa!


Niin joo. Vaikka täällä on tullut vietettyä vasta reilu kuukausi, niin tulevaisuuden tuulet puhaltavat jo ja yritän parhaani mukaan ryhtyä hommiin, että olisi tekemistä senkin jälkeen kun täältä palaa takaisin. Tämä koulutuspoliittisiin asioihini liittyvä haave vaatii vähän (tai vähän enemmänkin) sekä rahallista, hermollista ja ajallista panostusta, mutta toivottavasti tärppää ensi yrittämällä!


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

nupit kaakkoon! minä voin taas loggailla ku tarvihtee! :) Elmund

manna kirjoitti...

olen asian tiimoilta yhteydessä noin 12 päivän kuluttua.