perjantai 30. lokakuuta 2009

Ajankohtainen vitonen


1. Tää internetti ei ehkä ollutkaan maailman paras ratkaisu. En nimittäin tajunnut viiden gigan kuukausittaisen siirtorajoituksen olevan NÄIN pieni (gigat, bitit, nanot, kilotavut, jne, mina ei ymmarra tama kieli)! En ole tehnyt koneella minkäänmoisia latauksia, mutta ilmeisesti kuuntelemieni nettiradioiden ja blogiin lataamieni kuvien ansiosta rajat paukkuivat ennen aikojaan, ja tässä sitä taas ollaan, käytännssä netitönnä.

2. Suomesta lähdettyäni olen ollut myöskin ilman universumin lahjaa musiikin suurkuluttajille, Spotify:ta. Eihän Puolassa moiset hienoudet suinkaan toimi. Tutkittuani asiaa keksin viimein, että saan ohjelman jälleen käyttööni, jos sijoitan 9,90 euroa kuussa Spotify Premiumiin, joka mahdollistaa rajattoman ja mainoksettoman Spotifyn käytön matkustaessa. Oma Spotifyni on rekisteröity Suomeen, joten pikkaisen pulittamalla "Spotify-matkustan" luultavasti kotiinpaluuseeni saakka. Ainoa este minun ja musiikkionnen tiellä on viimeisimmästä Berliininreissusta saakka jäissä ollut rahatilanne. Kuun alkua ja opintotukia odotellessa, siis.. kuten aina.

3. Pari viikkoa sitten tartuin viimein toimeen ja otin yhteyksiä eri tahoihin vaihtoni vuoden mittaiseksi pidentämisen tiimoilta. AMU:sta vastattiin tunnissa, että asia on täysin OK kun teen vain uuden opintosuunnitelman keväälle. Omasta yliopistosta ei taas ole vastattu puolentoista viikonkaan jälkeen.. Otin historian laitokseen yhteyttä ja heille pidentäminen käy, mutta KV-toimistosta olisi tärkeää saada vahvistus. Turhauttaa, kohta pitää varmaan soitella perään.

4. Aika hurja viikko takana kaikin puolin. On ollut kämppiksen synttärijuhlia täyspuolalaisella kokoonpanolla, ja brittiläisen Baddies-yhtyeen keikkaa, jolle astelin reteästi sisään nimi kutsuvieraslistalla. Oli muuten yllättävän hyvä keikka, aikalailla just meikäläisen pirtaan sopiva, energistä esiintymistä, tarttuvia ralleja, jotain Kaiser Chiefsin ja Franz Ferdinandin raisumpaa välimaastoa, hyvä bilebändi! Kävin tuossa sivussa koulussakin jotain tekemässä, ja iltaisin yritin hoitaa suhteita muihin erasmuksiin. Ihanaa siis, että on viikonloppu! Lunta ei ole tullut vieläkään, mutta talvivaatteetkin ovat vielä matkalla kohti Poznania. Missä lienevätkään..

5. Kun olin kirjoittamassa tätä, niin pari kämppistä tuli koputtelemaan ovelle: alakerrassa odotti hampaaton postimies iiiiison paketin kanssa! Ihminen ei varmaan ikinä ole tullut näin onnelliseksi kasasta talvivaatteita, parista MeNaisista, Fazerin Marianne-suklaasta ja muusta minitilaan ängetystä vanhasta, mutta omasta sälästä. Äiti on paras!!!

7 kommenttia:

maiski kirjoitti...

oijoi baddies oli kyllä hyvä ainakin tuossa viimekesänä ja ihan hyvä että toimi puolassakin. näin unta joskus että virkkasin sulle villasukat ja lähetin puolaan ettet palelisi, ehkä oli jotain ennehommia, varaudu paketteihin (osoitteen voisit muuten antaa koska kirjeen voisin ainakin sulle rustailla!)

manna kirjoitti...

joo se mut tonne varmaan etusijassa johdattikin, että kaikki viime provinssin kävijät oli noista enemmän tai vähemmän haltioissaan. ja piti noitten esiintyä suomessa uudestankin männäviikolla, mutta peruuttivat viime tipassa :(

joo postia mulle mulle mulle heti tänne nyt, laitan osotteen sulle fbookissa.

Majka kirjoitti...

Spotify in my mind; jos ei halua maksaa, niin aina voi pyytää jotain kaveria kirjautumaan sun tunnuksilla Spotifyihin Suomessa ja kuuntelemaan pari biisiä, jonka jälkeen roinan pitäis toimia taas kaks viikkoa sun koneella Puolasta käsin. Ei ehkä helpoin tapa ja vaatii säännöllistä kanssakäymisistä Suomi-ystävään, mut toimii!
Nimim. en maksa jos ei oo pakko!

Elian Huijair kirjoitti...

hampaaton postimies :--D
tuo marikan idea oli toimiva hommeli jep

manna kirjoitti...

omg JEE!
kiitti marika, ihanaa että on ihmisiä jotka toimii välillä munkin puolesta aivoina. mulla on vähän sirpaleinen logiikka. mutta jes!!! jes jesjes!

Majka kirjoitti...

Elina oli varsin kätevä Suomi-kontakti ja erään toisen vaihdossa olevan koulukaverin facebook-status tarjosi keinon, et olin vaan tällainen hyväksikäyttäjä :( Mut hyvä et toimii!

manna kirjoitti...

joo, tässä nautiskelen ketkuilun tuloksista jo vaikka kuinka monetta tuntia, siirtorajat paukkunee taas piakkoin :/

mut tää oli kyllä kullan arvoinen vinkki, kiitos vaan tuhannentuhannesti sinulle ja tietoa välittäneille tahoille!