torstai 25. helmikuuta 2010

Berliini 19-22.2 osa 1

Tästä tulee tälläinen ajan kanssa (mahdollisesti Elinan ja Marikan) kuvilla ja ehkä unohtuneilla tarinoillakin täydentyvä tuplamerkintä. Varoitan jo etukäteen, että kuvasaalis on tylsä ja jutut väsyneitä! Uwaga!

Ensimmäinen viikko loman jälkeen lähti aika ketterästi liikkeelle ja kesti samaan malliin loppuun asti, toisin kuin allekirjoittaneen kunto... no, siitä lisää myöhemmin. Eli koska kevätlukukausi pyörähti käyntiin ja kaupunkiin tulvi tuore lauma keltanokkaisia erasmuksia ja muita vaihtareita, kalenteri täyttyi hetimiten kaiken näköisisistä kissanristiäisistä ja tutustumiskaljoitteluista. Niin ja uusista kursseista, tietty. Yksi anti-erasmus-sielunsisar löytyi ainakin Saksasta, hänen ilmaantumisestaan Poznaniin olen tooodella kiitollinen.


Parhaat jengi mieheni lukukauden ensimmäisissä erasmuskekkereissä

Kauaa en Poznanin suihkuseurapiireissä kuitenkaan viihtynyt. Keskiviikkoyönä hurautin yöbussilla asemalle vastaanottamaan toivottamaan tervetulleeksti Elinan, ensimmäisen vierailijani Suomesta!! En ikinä uskonut, että joku oikeasti tulisi tänne.. mutta niinpä vaan pääsi käymään yhden Facebookissa vietetyn idearikkaan illan perusteella. Torstaina heräiltyämme asema kutsui taas, sillä Marika oli saapunut seitsentuntisen piinajunan kyydittämänä kaukaa Krakovasta asti keskuuteemme. Yhdessä tarkkailtiin Poznanin vanhaa kaupunkia ja paria lempipiilopaikkaani yhden leppoisan päivän verran. Onneksi ei ollut kamalasti paineita järjestää mitään ikimuistoista superpoznanpäivää, koska jokainen päivä Poznanissa on sellainen Elina ainakin on tulossa tänne vielä kesäkuussa uudestaan ennen Glastonburya.


Scarlett eksyksissä käännöksessä


Kyllä se ekana iltana jo huomattiin, että olet mitä juot. Eli: etsi kuvasta Anna, Elina, Marika ja ihan oikea Marika. (Ja treffeillä ollut hyypiö, jonka tuijotus kohdistui herkeämättä meidän köörin loossiin... nimittäin LIKÖÖRI-KÖÖRIN.. TUBERKU-LOOSSIIN... HEH HEH HEH.. eh.. jjoo.)

Tesco-pyhiinvaellus

Joku oli varastanut meidän vieraspatjan, joten seuraava yö bunkkerissani nukuttiin vähän miten sattui. Herätys oli onneksi (?) jo seitsemän jälkeen, sillä yhdeksän jälkeen viiletettiin aina yhtä tyylikkäänä ylihintainen elephant chai latte kädessä, pikkurilli pystyssä ja uusin The Guardian plakkarissa EuroCityn Berliinin vievään junaan. Ajantasatietona: Poznan-Berliini nuorisoalennuksella alle 26-v kustantaa 24,80e suunta. Miettikää, että Varsova on saman matkan päässä, ja sinne pääsee seitsemällä eurolla.. Tosin paljon hitaammin! Junassa olikin sitten melkoinen säätö, kun meille oltiin pistetty paikat eri vaunuihin ja omani oli tyystin täyteen ammuttu. Onneksi tytöt pelastivat tilanteen, ja päästiin kaikki samaan, aurinkoiseen junahyttiin kälättämään, uneksimaan, pelaamaan Tetristä ja mitä siellä junassa nyt sitten tehdäänkin. Minä tein tälläisen:


Tässä kun oon ensi vuodelle tekemistä miettinyt, niin miten olis toi graafinen suunnittelu.

Berliinissä taivallus eteni vanhan hyväksi havaitun kaavan mukaan.. jos en ole yöpynyt Couchsurfingin kautta, niin otan suunnaksi aina Kreuzbergin värikkäässä kaupunginosassa sijaitsevan 36 Rooms -hostellin. Samassa huoneessa majaili naurunsa ja kuontalonsa vuoksi Janiceksi nimeämämme, varsin persoonallinen tapaus tyttärineen.


Elinan post-realistinen tulkinta Janicesta ja jälkikasvusta

Heti ensimmäiseen päivään koluttiin läpi perusnähtävyydet, eli Reichstag, Holokaustimuistomerkki ja Brandenburger Tor. Joo ja tietty TV-torni eli Fernsehturm maan tasalta käsin, koska se nyt pilkistää aina silmään sen siliän tien kun Alexanderplatzille rantautuu. Seuraavassa kuvia turneelta:


"Joku fallos" - Marika

Paikka, jolla U2 ja Jay-Z esiintyivät viime syksynä.
Ja on siellä varmasti jotain muutakin joskus tapahtunut.


Kaikenlaista pitää keksiä, että pidetään massat huvitettuina ja taitelijat leivänsyrjässä kiinni


Meidän kuvassa oli ihan tarpeeksi feissejä omasta takaa,
vaikka oishan tääkin otos tietysti ollut uskottavampi
Berlin 2010 -nallekarhulla ryyditettynä


Paasit olivat uudistuneet tuollaisella näyttävällä sokerikuorrutteella sitten viime näkemän


Ja kumpareitakin siellä olisi voinut laskea. Viitos risti gräbi heli kopteri.


Komea pytinki!


Vaatii komean jonon...


Ja komean näköalan!

Tuossa vasemmalla näkyvässä rakennuksessa, eli Berlin Charité Hospitalissa, hyysättiin aikoinaan ruttopotilaita ja myöhemmin tutkittiin tuberkuloosin syitä. Tämän opin AUDIOGUIDESTA, jonka kanssa kiersin Reichstagia ensimmäistä kertaa. Opin myös sen, tai ainakin palautin muistiini, että Saksan lipun kolmas väri ei olekaan keltainen vaan kulta. No tietty...


Se oli sit sillä selevä.


Oli korkea aika siirtyä aterioimaan kantapaikaksemme muodostuneeseen Hannibaliin. Kehuttavan laajan drinkkilistan sisältö oli 3,90/kpl. Kuvassa Marika illustroi meloninpalasella henkevää keskusteluamme viiksien ja partojen syvimmästä olemuksesta.


Tässä yksi tunnelmapala seuraavan yön päätapahtumista, Elinan käden kautta ilmaistuna


Seuraava päivä käynnistyi Hannibalin megabrunssin ja menneiden vuosikymmenien mukavimman musiikin säestyksellä. Kuvassa olevia hunajamuroja, tai oikeammin kuppia josta niitä mutustella, metsästin kissojen ja koirien kanssa lähes tulkoon koko session ajan.


Ilma oli täydellisen keväinen ja tästä ilon otti fiilistellen irti muun muassa tuntemattomaksi jäänyt, metroaan pitkällä pysäkkikaistan ulkopuolella odottanut miekkonen.Käytiin Friedrichshainissa vähän turhaksi jääneellä muurinmetästysreissulla. Metropysäkit U5-linjan varrella kohti Hönowia olivat tosin toinen toistaan pirtsakampia ja Tetris-henkisiä. Yllä
Weberwiese. Ehdottomasti rumimmat tai rujoimmat koskaan näkemäni asemat löytyivät puolestaan U7-linjan varrelta.. vanhahtavan kakofonisia väriyhdistelmiä, mosaiikkihenkisyyttä
ja teräviä särölaitoja. Migreeni, hoi? Jollain tapaa kyllä kiehtovaakin :D

Unohdin muuten julistaa, että pääsin lomalla viimein testaamaan Varsovan yksilinjaista metroa!! En voi uskoa, miten se pääsi tapahtumaan vasta nyt. Metroilla ajeleminen on tälläsen tuppukylän tytön mielestä aina yhtä inspiroiva kokemus, ja kyllä toi Berliinin U-Bahn taitaa olla mun ykkössuosikki.


Elina ja Jengi Mies linjoilla

Jengi Miehen ja Elinan yhteiskuvia siinä ihasteltiin


Seuraavana sekalaisen epäkiinnostavia kuvia Friedrichshainin yltiöonnistuneelta iltapäiväkierrokseltamme..
Kyllä joka matkaan yks hautumaa kuuluuIlahduttavan edistyksellistä kierrätystä

...Tässä vaiheessa oltiin viimein jo kartalla ja menossa kohti MuurinMuisteloMestaa.
Otin kuvan, koska tuo nalle on niin sympaattinen.


Mutta oli siellä muunlaistakin kuvaa seinillä..


Viimein perillä ainakin jossain


..punaisen pisteen osoittamassa kohdassa, tarkalleen ottaen.


Sano ny


Pampuloita!


Tässä taideteoksessa näkyy ainakin etualalla pala muuria,
välissä jotain tärkeää hautausmaata jonka tärkeyden syytä en nyt muista,
joten kuka tahansa lukeneempi saa kommenttisektiossa valaista asiaa niin halutessaan,
ja nätti iltataivas ja KAIKKIVALTIAS TV-TORNI.Sitten olikin hyvä lähteä hengailemaan supertrendikkään Mitten
"Stellansille" teelle ja kahville á 50c (+ internet á 30c)


No niin, pysykää kanavalla niin jatkan tästä seuraavalla kerralla! Jos pitkällä kaavalla aloitetaan, niin yhtä hyvin sillä voi pysyä, hee, mitä muutakaan luppoajallani tekisin kuin dokumentoisin. Voitte tytöt ilmoitella muuten, jos haluatte jotain kuvia poistettavan. Ja tästähän työ saatte näitä samalla itellennekin.

2 kommenttia:

Majka kirjoitti...

Aijai, luin tän eeppisen lokikirjoituksen vasta nyt, huhhhuh, kyllä yhä jaksaa naurattaa toi meidän reissu :)
Mutta kiitos dokumentoitisi matkakuumeeni vain yltyy!!

Anna kirjoitti...

hahhaha joo, nauratti itteekin kun luin tän uudestaan nyt ja muistelin juttuja ja mietin mitä kaikkee on jäänyt rivien väliin ... men hittå, kohta lähetään taas! ou jeee