perjantai 20. tammikuuta 2012

Une année avec lumiere

Moi! Ei ollut tarkoitus hylätä matkamuistoilua reiluksi vuodeksi! Tässä vain kävi niin, että edellisen merkinnän jälkeen lähdin viettämään viikonloppua Helsinkiin ja jäin sille tielle. Ensin sydän, huhtikuussa tavaratkin seurasivat perässä.

Jotain hyvää uudesta elämäntilanteestani kertonee esimerkiksi se, että jo reilu vuosi sitten sain joululahjaksi lippusen Barcelonassa järjestettäville Primavera Sound -musiikkifestivaaleille. Toukokuussa heitetyn Espanja-turneen (Madrid, Zaragoza, Barcelona) lisäksi viime vuoteen sisältyi elokuinen ensireissu Alankomaihin (Amsterdam + Haarlem). Kuukausi sitten sain jälleen jouluksi jotain vielä parempaa reissuliitteistä - uskomatonta mutta totta, ensimmäistä kertaa aion jättää taakseni Euraasian mannerlaatan..!

Reissu-unelmat eivät ole ajan saatossa muuttuneet miksikään, mutta ehkäpä ne ovat monimutkistuneet hieman, osin hyllyttyneetkin. Yhtäkään mennyttä matkaani en jättäisi missään nimessä tekemättä, mutta vastaisuudessa pyrin pitkäjänteisempään matkakassan keruuseen (syy nro 1 siihen, että kaikki matkani ovat kohdistuneet kotimantereeseen). Opintolainaa voi hyvin ottaa yhden reissun tekemiseen, ei useamman. Pyrin myös suunnitelmallisuuteen, mitä tulee sen matkakassan rajoihin ja ajallis-tehokkaaseen käyttämiseen (toisin kuin eräälläkin keski-Euroopan junamatkalla, jolla päästiin Puolasta vain Tsekkiin asti). Yritän myös päästä irti vanhoista kohteista (kuka muu on vapaaehtoisesti käynyt Auschwitzin keskitysleirillä kolme kertaa???) ja matkata uusiin, kaukaisempiin paikkoihin tai vaihtoehtoisesti löytää uusia kokemuksia lähistöltä. Ulkomailla asumiseen uskon myös, ja vapaaehtoistyöhön, sikäli mikäli sellaiseen mahdollisuus tulee. Ja Trans-Siperiaan, ja Kirgisiaan. Jonain päivänä..

1 kommentti:

Panu kirjoitti...

Kiva että blogisi heräsi henkiin. :) Jään innolla odottamaan, minne tuleva matkanne suuntautuu.